Kekkilä puutarhakate suursäkki

80,00 118,00 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Puutarhakate on katemateriaali, joka soveltuu puistokohteisiin pensaiden alustaksi ja erilliseksi katepinnaksi. Katetta voidaan käyttää myös korkealuokkaisissa kohteissa, joissa vaatimuksena on puistokate- tai koristekateluokka. Puutarhakate on kiertotaloustuote, joka on valmistettu Suomessa luonnollisesta ja käsittelemättömästä ylijäämäpuusta. Kate sisältää myös pienen määrän turvetta, joka estää rikkakasvien kasvua katekerroksen läpi. Katteen väri on tuoreeltaan punertava, mutta muuttuu levityksen jälkeen vaalean harmahtavaksi.

Puutarhakate levitetään maan pinnalle 5–7 cm paksuiseksi kerrokseksi. Katetta laitetaan tätä ohuemmin taimien tyvialueelle. Näin se ei estä uusien versojen kasvua tai kerää kosteutta.

Kate estää rikkakasvien kasvua. Vaikutus on tehokkain, kun rikkakasvit poistetaan ennen kuoren levittämistä. Maa lämpiää keväällä nopeammin, kun kerrospaksuus on enintään 7 cm.

Suosittelemme käyttämään rikkakasveista puhdasta kasvualustaa katteen alle.

Kate tasaa maan kosteusvaihtelua, vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja mahdollistaa kasvien juurtumisen koko kasvualustakerrokseen. Kate estää maan pinnan liettymisen ja pitää kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina.

Puutarhakatteen käyttö vähentää kastelun tarvetta ja helpottaa veden imeytymistä kasvualustakerrokseen. Ennen katteen levittämistä on hyvä varmistaa, että kasvualustassa on riittävästi ravinteita kasvien kasvuun. Katekerros ei sinällään aiheuta ylimääräistä lannoitustarvetta.

Katteen voi antaa maatua paikoilleen tai sen voi myöhemmin kompostoida.

Puupohjaisten katteiden raaka-aineet säilytetään muovilla suojattuna haketukseen asti. Valmistusprosessista johtuen lopputuotteeseen voi päätyä pieniä määriä yksittäisiä aumamuovin paloja. Prosessoimme kaikki raaka-aineet huolellisesti parasta tarkoitukseen soveltuvaa tuotantotekniikkaa hyödyntäen, mutta emme voi kuitenkaan taata, että lopputuote olisi täysin puhdas näistä
epäpuhtauksista.

Kuorikate toimitetaan suursäkissä.

Lisätiedot

Koko

,